Mias blogg

Mias blogg

Chokladrulltårta

Glutenfria receptPosted by Marie Sun, May 30, 2010 16:06:53
Den här chokladrulltårtan är naturligt glutenfri då man använder potatismjöl i den. Mycket god, men obs! endast riktigt smör duger till smörkrämen.

3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl

Smörkräm

150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Bland ägg och socker poröst. Tillsätt sedan bakpulver, kakao och potatismjöl. Fyll en liten långpanna (glöm inte bakplåtspapper under). Grädda i ca 5 min i 250 grader. Sista minuten får man ha stenkoll, den är lätt att bränna och alla ugnar är olika.

Själp upp den färdiga chokladrulltårtan på ett annat bakplåtspapper med socker på. Dra försiktigt bort det andra bakplåtspappret (om det är svårt kan man pensla den med kallt vatten så brukar den lossna).

Dela smöret i små bitar och låt stå framme en stund. Bland med vaniljsocker, florsocker och äggula till en smörkräm som du breder ut över kakan när den svalnat helt. Rulla ihop och förvara i kylskåp.



  • Comments(0)//miablogg.malmbergarna.se/#post336

Glutenfria pankakor

Glutenfria receptPosted by Marie Fri, May 14, 2010 11:39:19
1 liter mjölk
6 dl glutenfritt mjöl (gärna en andel majsmjöl)
5 ägg
4 msk smält smör (ca)
2 tsk salt

Gör så här: Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och blanda till slät smet. (Byt gärna ut en del av mjölet mot majsmjöl, det ger fin färg åt pankakorna).

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 30 min.

Smält lite smör i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pankakor.

Jag gjorde såhär: Hade bara lite majsmjöl så jag använde 1 dl majsmjöl och 5 dl glutenfri mjölmix. Pankakorna blev lite tjockare än vanliga pankisar men smakade hur bra som helst. Alla gjorde tummen upp. Micke tyckte att det var lite salt, så man kanske kan nöja sig med 1 eller 1,5 tsk salt. Istället för smält smör tog jag flytande smör lite i smeten och när jag stekte. Det gick bra :-)



  • Comments(0)//miablogg.malmbergarna.se/#post333

Glutenfria kladdkaksmuffins

Glutenfria receptPosted by Marie Mon, February 01, 2010 10:24:53

Det här receptet provade jag igår och det blev riktigt gott.

Glutenfria kladdkaksmuffins

2 st ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl margarin, Flytande
3 dl Mixwell, basmjöl (eller annan glutenfri mjölkmix)

Sätt på ugnen 175 C.

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda ihop till en fin och jämn smet.

Fyll formarna med smet ungefär 3/4. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. För att få det kladdiga i mitten. Gillar man inte det så kan man låta dem vara inne i ca 17 min.



Jag hade så stora formar, såna där amerikanska muffinsformar så trots att jag hade muffinsen inne 17 min blev de väldigt kletiga inuti. Kör man med valiga formar är säkert 12 min lagom (för lite smetigt ska det ju vara :-)

Idag är jag hemma och vabbar med Emil som var sjuk och kräktes igår, idag verkar han vara lite piggare så det är skönt. Tror att han kan gå till skolan imorgon.

Sitter och skriver skolarbete brevid Emil som tittar på Scooby Do.

Dagens glutenfria lunch blir: Ugnsbackad lax, ris, sallad och gräddfilssås.

  • Comments(0)//miablogg.malmbergarna.se/#post325