Mias blogg

Mias blogg

Concerta - så här långt

AspergerPosted by Marie Mon, November 15, 2010 23:06:36
Första dagen fick Emil ett konstigt sammanbrott en liten stund efter att han tagit medicinen där han var övertygad om att han skulle dö eftersom han hade näsblod som inte riktigt ville sluta. Men efter en stunds samtal om hur mycket blod som finns i kroppen lugnade det ner sig.


I övrigt förflöt dagens lugnt och stilla. Micke spenderade mycket tid med Emil (söndag) och de var ute en lång stund och spelade in överlevnadsfilmer (Emil gillar ju Bear Grylls i extrem överlevad på discovery channel).


Vi märkte inga direkta biverkningar under denna dag. Tyckte att han var lugnare än vanligt och i vissa situationer kändes det som att han kunde vänta mer än vanligt och tog saker med jämnmod lite mer än han brukar - där det annars skulle blivit en explosion.


Idag måndag var första dagen i skolan med medicinen. När jag hämtade E så fick jag höra att han för första gången någonsin orkat vara med hela dagen på lektionerna i skolan. Det har i princip aldrig hänt tidigare. Han brukar bli rastlös och efter ett tag gå ut och sätta sig med sin resurs själv. Man tyckte även att han varit lugnare än vanligt och fungerat bättre socialt.


Idag har Emil inte alls petat i sig mycket mat dock (en vanlig biverkning är att man förlorar matlusten) vilket oroar mig en hel del. Hoppas det är något övergående eller tillfälligt.


Idag hade E med sig en kompis hem från skolan och det funkade jättebra ett tag. Sedan fick jag ta med mig grabbarna och hämta Ebba på dagis och efter det när vi kom tillbaka gick det inte så bra. Emil började tackla av och efter ett tag ville kompisen gå hem. Han menade att han var trött och det var han säkert också men det var nog också så att det blev lite jobbigt att leka med Emil, han blev lite väl intensiv (ungefär som han brukar vara alltså).

Nu ikväll hade han jättesvårt att somna också. Han brukar ha det ibland men det är också en oro att han ska få sömnsvårigheter - även detta en relativt vanlig biverkning.


Vi provar vidare och ser vad som händer - förutsättningslöst..

Annelie: Tack för att du delar med dig av dina och din sons erfarenheter av Concerta. Vad glad jag blir att höra att han äter samma medicin och verkar må bra av den :-) Inga biverkningar?

  • Comments(0)//miablogg.malmbergarna.se/#post341