Mias blogg

Mias blogg

Lillebror är här

GravidPosted by Marie Sat, January 15, 2011 20:43:08
Nu är lillebror här. Han kom punkligt på den beräknade dagen den 13 Januari 2011.


Förlossningsberättelse


Vaknade någon gång vid 2-tiden av att vattnet gick. Inte helt utan det liksom sipprade lite. Väckte Micke och gick på toaletten. Just den här natten hade vi svärmor på besök vilket ju var en fantastisk slump och Micke väckte henne och berättade att det var något på gång.

Jag ringde förlossningen och berättade att vattnet gått och att jag inte hade värkar men lite lätt molande som mensvärk ungefär emellanåt. Med tanke på mina tidigare förlossningar som gått väldigt snabbt fick jag komma in. Fick en värk medans jag pratade i telefon och flera stycken i bilen på väg dit.

Vid 3 kom vi fram till förlossningen på Sös. Blev inskrivna och jag fick för första gången ligga med en sån där mojäng på magen. Kändes lite ovanligt att komma in i ett så tidigt skede, fast väldigt skönt. Fick lite värkar emellanåt som gick bra att andas igenom.

Efter en stund när värkarna tog i lite mer undrade barnmorskan om jag ville prova att duscha som smärtlindring och det lät skönt så vi tog oss bort till duschen. Jag satt ner på en pall och duschade på magen när det gjorde ont. Värkarna tog i allt mer och blev ruskigt intensiva på slutet. Bestämde mig för att ta mig tillbaka till rummet då de började bli svåra att ta sig igenom.

När jag tagit mig ur duschen börjar jag må illa och kräks upprepade gånger. Sedan kommer krystvärkarna och de är helt sjukt intensiva. Ungefär där försvann mina tankar på positiv smärta och avslappning. Någon hämtade en rullstol och jag blev rullad tillbaka till rummet. Upp i sängen och sedan några minuters ångestfyllda krystvärkar innan lillen föddes med ena armen brevid huvudet.

Eftersom lilleman armbågade sig ut blev det till att sy en del och då fick jag för första gången på tre förlossningar prova lustgas. Det var riktigt nice! Ett härligt rus :-)

Han föddes alltså den 13 Januari 2011 klockan 04.34. Vikt 3420 g och längd 50 cm. Hattmått 35 cm. Vår minsta bebis men den som legat längst i magen :-)

Snabbaste förlossningen (Knappt 2,5 timmar från vattenavgång till att han föddes) men ändå längsta tiden på sjukhus (1,5 timmar).

Valde själv att gå hem så fort som möjligt och Micke kom och hämtade mig och lillplutten redan vid lunchtid samma dag. Sedan har vi varit hemma och tagit det lugnt mest. Idag blir han 4 dagar och han mest äter, sover och bajsar med små korta vakna stunder när han ligger och lyssnar/tittar. Väldigt söt och i mitt tycke väldigt lik sin storasyster.  • Comments(1)//miablogg.malmbergarna.se/#post347